Hoe kan je helpen?

De Plastic Whale Foundation is op een missie naar plasticvrij land & water. In minder dan dertig jaar drijft er in onze oceanen meer plastic dan dat er vissen zijn. Dat mag geen werkelijkheid worden. Verandering begint vandaag!

Kinderen bewust maken

Wij geloven in de kracht van doen. Met onze Stichting maken we kinderen bewust van de impact van plastic vervuiling op onze omgeving. We leren ze concrete oplossingen te bedenken voor de plastic soep en anderen in hun omgeving te inspireren en activeren. Door middel van educatieprogramma’s en cleanups hebben wij de afgelopen jaren met 12.400 kinderen en jongeren plastic uit de natuur gered en hebben al 5.100 kinderen ons educatieprogramma gevolgd. Een gigantisch aantal, maar dat gaan we overtreffen. En daarvoor hebben we jouw hulp nodig!

Help jij ons mee de aankomende jaren nog meer kids bij onze missie te betrekken? Met een donatie aan de Plastic Whale Foundation maak jij het mogelijk dat er nog meer kinderen aan onze programma’s kunnen deelnemen zodat we nog meer kinderen kunnen activeren en plastic uit de natuur kunnen redden om te gekke producten van te maken. Samen voor plasticvrij land & water! Lees hier alles over onze resultaten van vorig jaar!

Statiegeld inzamelen

Ben jij een organisatie die statiegeldflesjes aanbiedt aan klanten, werknemers of bezoekers? Je kunt vanaf 1 juni 2020 het statiegeld van de ingezamelde flessen ook doneren aan de Plastic Whale Foundation. Kijk hier voor meer informatie.

Donaties door particulieren

Eenmalige gift

Een donatie van een eenmalige gift is fiscaal aftrekbaar. Voor de belastingaftrek van gewone eenmalige giften geldt een drempel en een maximum. Het drempelbedrag is 1% van je drempelinkomen, maar minimaal € 60. Wat je meer hebt gegeven is aftrekbaar tot een maximumbedrag van 10% van je drempelinkomen.

Is je drempelinkomen bijvoorbeeld €35.000 dan is je drempel (1%)  €350,- en mag je maximaal €3.500 schenken (10% van je drempelinkomen). Als je bijvoorbeeld dan een eenmalige schenking doet van €500,-, mag je €150,- aftrekken van de inkomstenbelasting.

Periodiek doneren aan een ANBI, jaarlijks voor minimaal 5 jaar

Een periodieke gift is een vast bedrag per jaar aan een goed doel. Je betaalt dit bedrag minimaal vijf jaar achter elkaar. Deze gift is helemaal fiscaal aftrekbaar. Hierbij geldt geen drempel of maximum. Wel moet vastgelegd zijn wanneer jouw jaarlijkse gift stopt. Je kunt een periodieke gift doen door een schriftelijke overeenkomst af te sluiten met de algemeen nut beogende instelling (ANBI), zoals Plastic Whale Foundation.

Download het formulier Periodieke gift aan Stichting Plastic Whale. Vul de gegevens in, onderteken het en mail het naar foundation@plasticwhale.com. Printen en opsturen naar onderstaand adres mag natuurlijk ook.

Donaties door bedrijven

Giften aan de Plastic Whale Foundation zijn aftrekbaar van de bedrijfswinst. Per jaar bedraagt de aftrek maximaal 50% van de winst, met een maximum van €100.000. De giften moeten schriftelijk vastgelegd worden. Daarvoor ontvangen bedrijven van Plastic Whale Foundation een donatiefactuur. 

Wil je meer weten over belastingaftrek en donaties? Kijk dan hier.

Plastic Whale Foundation
Organisatie: Stichting Plastic Whale
Adres: Le Mairekade 33, A
Postcode/Plaats: 1013 CB AMSTERDAM
Telefoon: 020 7373049

KVK: 52305635
ANBI RSIN: 8503 86 287
IBAN: NL 62 ABNA 0409 7560 59
BIC: ABNANL2A 52305635