MISSIE

De plastic soep is een groeiend, wereldwijd probleem. Plastic afval vervuilt ’s werelds wateren in toenemende mate, met alle gevolgen van dien. Dieren in en om het water raken verstrikt of stikken in het plastic afval. En doordat vissen plastic inslikken krijgen wij het uiteindelijk weer op ons bord.

Plastic Whale strijdt voor plasticvrije wateren. Wij stellen ons ten doel om bij te dragen aan oplossingen voor de plastic soep. Dat doen wij door maatschappelijk bewustzijn te creëren voor het probleem, maar vooral door met zoveel mogelijk mensen actie te ondernemen en plastic te gaan vissen. Zo organiseren wij publieke evenementen die gratis toegankelijk zijn voor iedereen. Boot of geen boot, iedereen kan meedoen. Maar we willen bovenal de jeugd gaan betrekken middels ons scholenprogramma.

DOEN en BETROKKENHEID staan voorop bij Plastic Whale. Door aansprekende events te organiseren betrekken en bereiken we steeds meer mensen. Doordat meer en meer organisaties bijdragen vergroten we onze slagkracht en impact.

Wij zijn bescheiden, maar hebben grote ambities. We starten met Amsterdam, maar willen onze activiteiten uitbreiden naar andere steden in Nederland, Europa en zelfs de wereld. Hoe we daar gaan komen weten we nog niet direct, maar we gaan gewoon aan de slag!