Selecteer een pagina

SCHOLEN

 

De Plastic Whale Foundation wil zoveel mogelijk kinderen betrekken bij onze missie door met hen in actie te komen voor plasticvrij land & water. Met onze positieve lesprogramma’s worden kinderen bewust van het groter wordende probleem van de plastic soep en stimuleren we ze om in actie te komen. Door de lessen af te sluiten met een cleanup rondom de school of op de grachten in Amsterdam of Rotterdam ervaren ze hoe leuk het is om meteen te beginnen met DOEN. Na afloop is hun kijk op plastic voorgoed veranderd; ze zien het materiaal als een waardevolle grondstof waar je mooie nieuwe producten mee kan maken.

 

Wat kan je met de klas doen?
Wil jij ook graag samen met je klas meer leren over de plastic soep? Doe dan mee met één van onze lesprogramma’s en kom met ons in actie voor plasticvrij land & water!

 

Educatieprogramma voor groep 1 t/m 4
Sinds september 2022 bieden wij een educatieprogramma voor kinderen uit groep 1 tot en met 4 aan. Dit educatieprogramma is speciaal ontwikkeld bij het kinderboekje ‘Superhelden in de Dop’ dat wij in samenwerking met Buddy Vedder (tekst) en Rich Wake (illustraties) hebben ontwikkeld! Klik hier om meer te lezen over het lesprogramma en download het gelijk!

 

Educatieprogramma voor groep 7 & 8

School Cleanup Programma - online videoles en Cleanup
Sinds september staat ons nieuwe School Cleanup Programma live. Uniek omdat alle scholen in Nederland direct aan de slag kunnen! Het totale driedelige programma duurt ongeveer 1,5 á 2 uur. Eerst volg je met je klas een videoles van Plastic Whale van 20 minuten, waarbij we je meenemen in de oorzaken, maar vooral de oplossingen voor het probleem van de plastic soep. Daarna ga je een uurtje met de klas de omgeving rondom jouw school opruimen met ons speciale School Cleanup pakket! Gewapend met grijpers gaan kinderen zoveel mogelijk plastic en ander zwerfafval uit de omgeving redden. Na afloop kijken jullie een korte afsluitende video in de klas en bespreken jullie wat jullie gevonden hebben en hoe jullie structureel kunnen werken aan oplossingen voor minder plastic in de natuur. Download hier de docentenhandleiding voor meer informatie en klik hier om je meteen op te geven!

Missie Plasticvrij Water 
Sinds 2019 bieden wij dit unieke lesprogramma aan. Tijdens de 4 interactieve online lessen van ongeveer een uur per deel, gaan de kinderen op missie om van alles te leren en te onderzoeken over het probleem van de plastic soep. Met behulp van quizjes, thuisopdrachten en spannende missie-opdrachten geven wij de kinderen handvatten om tot creatieve ideeën voor oplossingen voor de plastic soep te komen. Als onderdeel van de lessen doen de kinderen een cleanup rondom de school om zo veel mogelijk plastic en ander zwerfafval uit de omgeving te redden. 

Als het lesprogramma is afgerond, kunnen de klassen in Amsterdam of Rotterdam 2 uur het water op om zoveel mogelijk plastic uit het water te vissen op onze boten gemaakt van PET flesjes. Scholen buiten Amsterdam en Rotterdam krijgen voor deelname aan het programma Plastic Whale cleanup pakketjes toegestuurd, waarmee ze de straat op kunnen in de derde les!

Voor het plasticvissen in Amsterdam zijn de volgende tijdsloten mogelijk:
Maandag en dinsdag: 9:00-11:00 & 12:00-14:00
Woensdag, donderdag en vrijdag: 9:00-11:00

Enthousiast geworden? Stuur ons een mailtje, of boek hier en geef je direct op! 

Voor scholieren van het voortgezet onderwijs en studenten, rekenen wij voor het plasticvissen een eigen bijdrage van 30 euro (excl. 21% BTW) per persoon.

Plastic Whale Foundation en het Scheepvaartmuseum
Samen met het Scheepvaartmuseum ontwikkelden wij een te gek lesprogramma in het museum! Tijdens dit 2 uur durende programma leer je in het museum wat duurzaamheid betekent, ontdek je hoe plastic de leefwereld van de walvis bedreigt en ga je plasticvissen op onze boten gemaakt van PET flesjes. Wil je je opgeven voor dit programma? Stuur ons dan snel een mailtje.