Kom in actie met je klas

De Plastic Whale Foundation wil zoveel mogelijk kinderen in actie laten komen voor plasticvrij land & water. Met onze aansprekende lesprogramma’s worden kinderen bewust van het groeiende probleem van de plastic soep en stimuleren we ze om in actie te komen voor onze missie. Ga ook plasticvissen op de Amsterdamse grachten of plasticjagen rondom de school! Kinderen ervaren hierbij direct hoe leuk het is om te beginnen met DOEN. Na afloop is hun kijk op plastic voorgoed veranderd; ze zien het materiaal als een waardevolle grondstof waar je mooie nieuwe producten mee kan maken.

Geef je klas nu op!

Wil jij ook met je klas meer leren over de plastic soep en gelijk in actie komen? Doe dan mee met één van onze lesprogramma’s en kom met ons in actie voor plasticvrij land & water! Onze gratis lesprogramma’s en activiteiten zijn bedoeld voor groep 7 en 8, hierbij kun je kiezen uit plasticvissen op de grachten van Amsterdam, of plasticjagen in de buurt van je school. De opzet is heel eenvoudig en zó geregeld. Je volgt een leuke videoles op een tijd die jou uitkomt, gewoon in de klas. Daarna ga je de activiteit doen die je geboekt hebt. Middelbare scholieren en studenten kunnen ook gaan plasticvissen. Zij betalen hiervoor wel een eigen bijdrage.


Plasticvissen

Kom nu plasticvissen met je groep – op onze boten gemaakt van opgeviste PET-flessen – en vis in twee uur zoveel mogelijk plastic en ander afval uit het water! Na afloop is er een prijsuitreiking en een mooi duurzaam aandenken aan deze leuke dag. In deze flyer kan je alle informatie over plasticvissen even rustig doornemen.

Wil je gelijk boeken?
Stuur ons een mailtje voor meer informatie, of boek hier meteen voor plasticvissen in Amsterdam! 

Onze gratis lesprogramma’s en activiteiten zijn bedoeld voor groep 7 en 8.
Voor scholieren van het voortgezet onderwijs en studenten rekenen wij voor het plasticvissen een eigen bijdrage van € 30,- (excl. 21% BTW) per persoon.


Plasticvissen bij het Scheepvaartmuseum

Kom je van buiten de stad en combineer je het plasticvissen liever met een museumbezoek en een te gek programma in het Scheepvaartmuseum? Wij ontwikkelden samen een lesprogramma van twee uur, waarin je leert wat duurzaamheid betekent en ontdekt hoe plastic de leefwereld van de walvis bedreigt. Daarna ga je een uur plasticvissen op onze boten gemaakt van PET-flessen. De eigen bijdrage voor dit programma bedraagt € 110,- per klas. 

Wil je je opgeven voor dit programma?
Het programma is op dinsdag, woensdag en vrijdagochtenden van 9.15 tot 11.30. Scholen van buiten de stad hebben voorrang.
Let op: Dit programma loopt van april tot en met oktober.


Plasticjagen

Ook op het land komen wij in actie voor een plasticvrije natuur. Jij kunt er gewoon op school mee beginnen!! Reserveer een plek om te gaan plasticjagen samen met onze Plastic Rangers! Gewapend met grijpers gaan jullie in groepjes in twee uur tijd zoveel mogelijk plastic en ander zwerfafval in de omgeving redden. Tijdens het jagen leren de kinderen alles over recycling en de waarde van plastic als grondstof. Na afloop is er een prijsuitreiking en een mooi duurzaam aandenken aan deze leuke dag. 

 
Wil je plasticjagen in Amsterdam?
Stuur ons dan een mailtje! Het programma is op doordeweekse dagen van 09.30 tot 11.30.


Plasticjagen in de rest van Nederland

Is je school niet in Amsterdam? Dan kan je natuurlijk ook gewoon met ons in actie komen voor plasticvrij land & water! Je ontvangt van ons een Cleanup pakket waarmee je direct van start kan. Het programma duurt ongeveer 1,5 á 2 uur. Eerst bekijk je in de klas een korte videoles, daarna gaan de kinderen met grijpers zoveel mogelijk plastic en ander zwerfafval uit de omgeving redden. Na afloop bekijken jullie een afsluitende video en bespreken jullie wat jullie gevonden hebben en hoe je structureel kunt werken aan oplossingen voor minder plastic in de natuur. 

Download hier de docentenhandleiding voor meer informatie en klik hier om je meteen op te geven!


Lesprogramma’s in Rotterdam

Wist je dat we ook lesprogramma’s hebben in Rotterdam? Stuur ons een mailtje als je hier meer over wil weten.


Educatieprogramma (groep 1 t/m 4)

Sinds september 2022 bieden wij een educatieprogramma voor kinderen uit groep 1 tot en met 4 aan. Dit educatieprogramma is speciaal ontwikkeld bij het kinderboekje ‘Superhelden in de Dop’ dat wij in samenwerking met Buddy Vedder (tekst) en Rich Wake (illustraties) hebben ontwikkeld! Klik hier om meer te lezen over het lesprogramma en download het gelijk!