Selecteer een pagina

STATIEGELD

Doneer nu je statiegeld!

Wij zijn natuurlijk ontzettend blij met het statiegeld dat nu ook op kleine flesjes zit. Dit zorgt ervoor dat er weer minder plastic in de natuur terecht komt!
Weet je wat ook leuk is, organisaties die plastic flesjes verkopen of gebruiken kunnen nu het statiegeld heel makkelijk doneren. Dit statiegeld kan ook aan de Plastic Whale Foundation gedoneerd worden! Hier lees je hoe dat in z’n werk gaat.

Stappenplan statiegeld doneren

Stap 1
Registreer je organisatie bij Statiegeld Nederland als vrijwillig innamepunt. Geef hierbij aan in de opmerkingen dat je wilt doneren aan de Plastic Whale Foundation.

Stap 2
Zorg voor een bak waar de flessen in verzameld worden, bakken hiervoor zijn bijvoorbeeld te koop bij via Statiegeld Nederland. De Plastic Whale Foundation heeft bestanden waar je posters of stickers voor op de bak van kan laten maken.

Stap 3
Bestel bij jouw grossier speciale gratis zakken waar de flessen in kunnen. Van Statiegeld Nederland krijg je labels met een code die op de zakken kunnen, zodat ze weten van welke organisatie de flessen afkomstig zijn.

Stap 4
Laat de flessen ophalen door jouw grossier. Wanneer deze de normale levering komt doen, kan hij de statiegeldflessen mee terug nemen. Zodra Statiegeld Nederland de flessen geteld heeft, maken zij de opbrengst over naar de Plastic Whale Foundation.

Wil je een uitgebreide uitleg van statiegeld Nederland, klik dan hier.