Doneer nu je statiegeld!

Wij zijn ontzettend blij met het statiegeld dat nu ook op kleine flesjes en blikjes zit. Dit zorgt ervoor dat er weer minder plastic en zwerfafval in de natuur terechtkomt!
Weet je wat ook leuk is, organisaties die plastic flesjes of blikjes verkopen of gebruiken kunnen nu het statiegeld heel makkelijk doneren. Dit statiegeld kan ook aan Stichting Plastic Whale gedoneerd worden! Hier lees je hoe dat in z’n werk gaat.

Stappenplan statiegeld doneren

Stap 1
Registreer je organisatie bij Statiegeld Nederland als vrijwillig innamepunt. Vink in de laatste stap van het registratieformulier aan dat je je statiegeld wilt doneren aan een goed doel en selecteer Stichting Plastic Whale in het Overzicht Goede Doelen.

Stap 2
Zorg voor een bak waar de flessen en blikjes in verzameld worden, bakken hiervoor zijn bijvoorbeeld te koop via Statiegeld Nederland.Stichting  Plastic Whale heeft bestanden waar je posters of stickers voor op de bak voor je plastic flessen van kan laten maken.

Stap 3
Bestel bij jouw grossier speciale gratis zakken waar de flessen en blikjes in kunnen. Deze worden in dezelfde zakken ingezameld. Van Statiegeld Nederland krijg je labels met een code die op de zakken kunnen, zodat ze weten van welke organisatie de flessen en blikjes afkomstig zijn.

Laat de zakken ophalen door jouw grossier. Wanneer deze de normale levering komt doen, kan hij de statiegeldflessen en -blikjes mee terug nemen. Zodra Statiegeld Nederland de flessen en blikjes geteld heeft, maken zij de opbrengst over naar Stichting Plastic Whale.

Was je al innamepunt van plastic flesjes, dan verandert er niet veel! Lees hier wat er verandert op 1 april 2023. Wil je een uitgebreide uitleg van statiegeld Nederland, klik dan hier.