De organisatie van Stichting Plastic Whale wordt gevormd door vele individuen en organisaties die op hun eigen wijze een materiële en non-materiële bijdrage leveren. Allemaal mensen die zich vol enthousiasme inzetten om samen iets positiefs en concreets te creëren.

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door drie personen: Marius Smit (voorzitter) en Trix Derriks (secretaris). De bestuurders zijn onbezoldigd betrokken in het realiseren van de doelen in de stichting.

Marius Smit, voorzitter
Marius is oprichter van Stichting Plastic Whale. Hij startte bijna tien jaar geleden in zijn eentje met een uitdaging om een boot te bouwen van plastic afval, maar is sindsdien nooit meer alleen geweest. Velen hebben hem bij deze uitdaging geholpen en velen blijven hem helpen.

Trix Derriks, secretaris
“Als directeur op een basisschool in Amsterdam, heb ik de ontwikkelingen van de Plastic Whale Foundation vanaf de start mee mogen maken. Ik vind het dan ook ontzettend leuk dat ik nu, vanuit een bestuursfunctie, mijn betrokkenheid bij dit mooie en vooral ook nog steeds bijzonder belangrijke werk kan voortzetten.”