Selecteer een pagina

Missie

De Plastic Whale Foundation zet zich in voor plasticvrij land en water. Wij geloven in de kracht van doen. Door het probleem van de plastic soep heel tastbaar en concreet te maken, geven wij kinderen handvatten om zelf onderdeel te worden van de oplossingen. Hiermee activeren we zo veel mogelijk kids om zelf te gaan DOEN! Dit doen wij door educatieprogramma’s te ontwikkelen voor basisschool leerlingen en leuke aansprekende cleanups te organiseren, waardoor kinderen direct met oplossingen aan de slag gaan. Plastic Whale Foundation heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen te betrekken bij onze missie en ze te inspireren en activeren om in actie te komen. Samen voor plasticvrij land en water.

Samen voor plasticvrij land en water

Met de lesprogramma’s van de Plastic Whale Foundation leren kinderen meer over de plastic soep en de waarde van plastic afval. Door na de les te gaan cleanuppen rondom de school of te gaan plasticvissen, op onze boten gemaakt van plastic PET flessen uit de Amsterdamse grachten, leren kinderen direct dat plastic afval niet thuishoort in de natuur. Wij laten zien dat je prachtige producten kunt maken van het afval dat ze uit de natuur redden waardoor ze ervaren dat plastic een waardevolle grondstof is. Zo stimuleren wij gedragsverandering: kinderen gaan anders om met single-used plastics en komen in actie voor plasticvrij land en water. 

Laatste nieuws

Kom plasticvissen met familie en vrienden tijdens een bezoek aan het Scheepvaartmuseum deze zomer! Vanaf zondag 10 juli kan je met één van onze boten het water op om plastic uit de natuur te vissen in de omgeving van het museum. Elke zondag en dinsdag om 13:00, 14:00 en 15:00 uur kan je met een vaartje mee. Je kunt je aanmelden na aankomst in het museum. De vaartjes van ongeveer een uur zijn gratis in combinatie met een entreekaartje. Kijk hier voor meer informatie.

De dag na de Pride Canal Parade gaan we de grachten weer plasticvrij maken! Op zondag 7 augustus organiseren we weer Pride Plastic Fishing. We verzamelen om 11:45 bij het Scheepvaartmuseum en varen dan met onze schepnetten over de grachten. Rond 14:45 is het event voorbij en hebben we heel veel plastic uit de natuur gered! De gratis tickets waren zó weg, maar we kunnen je aanmoediging vanaf de wal ook goed gebruiken. Neem een vuilniszak mee en red ook gelijk wat plastic!