SCHOLEN

Uit ervaring weten wij hoeveel impact plasticvissen heeft op jongeren: een activiteit waar ze enorm enthousiast van worden, die ze niet snel vergeten en waardoor ze op positieve wijze worden gewezen op het feit dat plastic afval niet in de natuur hoort. Dit doen we niet alleen op de grachten van Amsterdam, maar inmiddels ook in Rotterdam.

Scholenprogramma: plasticvissen met scholen

Plastic Whale Foundation wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren betrekken bij onze missie door met zoveel mogelijk jongeren in actie te komen en te gaan plasticvissen. Door te gaan plasticvissen, in de boten gemaakt van Amsterdams grachtenplastic, laten we de scholieren en studenten zien dat plastic afval een waardevolle grondstof is waar je hele mooie en toffe producten van kunt maken!

De activiteit begint met een uitleg over de plastic soep, het ontstaan van Plastic Whale en de do’s en don’ts op de boot door een van onze schippers. Daarna gaan de scholieren anderhalf uur plasticvissen op de Amsterdamse grachten of op de Rotterdamse Rotte. Bij een potje plasticvissen hoort natuurlijk ook een competitie element. Daarom strijden de teams voor twee prijzen: voor het meeste opgeviste plastic en voor het meest unieke item. 

Scholieren en studenten kunnen vanuit het Scholenprogramma voor een eigen bijdrage van 10 euro met ons vissen. Het inplannen van een plasticvisvaart voor een klas is mogelijk op maandag- en dinsdagochtend van 10.00 - 12.00u. Enthousiast geworden? Neem gerust contact met ons op!

Educatieprogramma voor groep 7 & 8

Sinds vorig jaar hebben wij een educatieprogramma ontwikkeld, bestaande uit 2 dagdelen, voor kinderen uit groep 7 en 8. Door middel van een programma waarin we educatie combineren met activatie en plezier kunnen we de kinderen bewust maken van de plastic soep en laten zien dat we met z’n allen onderdeel van de oplossing kunnen zijn.

Ons Educatieprogramma bestaat uit twee verschillende onderdelen;

  1. Leren en betrekken: Een voorbereidende les in combinatie met interactieve opdrachten. Het eerste gedeelte is gericht op de theorie over de plastic soep en de manieren waarop dit probleem aangepakt kan worden. Daarna gaan de kinderen door middel van opdrachten aan de slag met het vinden van creatieve manieren om de plastic soep tegen te gaan.
  2. Doen: Het plasticvissen op de Amsterdamse grachten; De dag begint met een uitleg over Plastic Whale en de do’s en don’ts op de boot door een van de schipper. Daarna gaan de kinderen 1.5u plasticvissen. Bij een potje plasticvissen hoort natuurlijk ook een competitie element. Daarom strijden de teams voor twee prijzen: voor het meeste opgeviste plastic en voor het meest unieke item.

Het educatieprogramma is geheel gratis en dit wordt aangeboden vanuit onze Foundation. Het inplannen van een plasticvisvaart voor een klas is mogelijk op maandag- en dinsdagochtend van 10.00 - 12.00u. Enthousiast geworden? Neem gerust contact met ons op!