Selecteer een pagina

SCHOLEN

 

 

Hoi docent! Zijn jouw kinderen toe aan een nieuwe leerzame uitdaging? Met ons digitale lesprogramma gaat jouw klas aan de slag met het probleem van de plastic soep en wordt zij gestimuleerd om iets aan dit probleem te doen. Klik hier voor meer informatie over ons educatieprogramma voor thuis! 

Uit ervaring weten wij hoeveel impact plasticvissen heeft op jongeren: een activiteit waar ze enorm enthousiast van worden, die ze niet snel vergeten en waardoor ze op positieve wijze worden gewezen op het feit dat plastic afval niet in de natuur hoort. Dit doen we niet alleen op de grachten van Amsterdam, maar inmiddels ook in Rotterdam.

Scholenprogramma: plasticvissen met scholen

Plastic Whale Foundation wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren betrekken bij onze missie door met zoveel mogelijk jongeren in actie te komen en te gaan plasticvissen. Door te gaan plasticvissen, in de boten gemaakt van Amsterdams grachtenplastic, laten we de scholieren en studenten zien dat plastic afval een waardevolle grondstof is waar je hele mooie en toffe producten van kunt maken!

De activiteit begint met een uitleg over de plastic soep, het ontstaan van Plastic Whale en de do’s en don’ts op de boot door een van onze schippers. Daarna gaan de scholieren anderhalf uur plasticvissen op de Amsterdamse grachten of op de Rotterdamse Rotte. 

Het inplannen van een plasticvisvaart voor een klas is mogelijk op maandag- en dinsdagochtend van 10.00 - 12.00 u. Voor meer informatie over de vaart, neem contact met ons op! 

Educatieprogramma voor groep 7 & 8

Missie Plasticvrij Water is ons lesprogramma voor kinderen uit groep 7 & 8. Het doel van ons lesprogramma is om de kinderen bewust te maken van het probleem van de plastic soep, maar hen vooral te laten zien hoe zij onderdeel van de oplossing kunnen zijn! Met behulp van quizjes, thuisopdrachten en spannende missie opdrachten geven wij de kinderen handvatten om tot creatieve ideen voor oplossingen voor de plastic soep te komen. Het lesprogramma neemt de kinderen mee op missie. Om de missie te volbrenden gaan de kinderen 7 opdrachten uitvoeren, verspreid over drie lessen:

Les 1: De kinderen worden bekend met het probleem van de plastic soep.

Les 2: De kinderen krijgen inzicht in hun eigen plastic verbruik en leren zo over verschillende soorten plastic. Daarnaast onderzoeken de kinderen hoe groot het probleem van plastic bij hun in de buurt is.

Les 3: De kinderen worden gestimuleerd om zelf in actie te komen!

Wanneer het lesprogramma is afgerond is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en zelf actie te ondernemen! De kids kunnen met ons het water op in Rotterdam en Amsterdam!

Het inplannen van een plasticvisvaart voor een klas is mogelijk op maandag- en dinsdagochtend van 10.00 - 12.00u. Enthousiast geworden? Klik hier voor meer informatie over ons lesprogramma of neem gerust contact met ons op!