SCHOLEN

Wij weten uit ervaring hoeveel impact plastic vissen heeft op kinderen: een ervaring waar ze enorm enthousiast van worden, die ze niet snel vergeten en waardoor ze op positieve wijze worden gewezen op het feit dat plastic afval niet in de natuur hoort.

Daarom hebben we samen met museum Het Grachtenhuis een speciaal scholenprogramma ontwikkeld voor Amsterdamse scholen. In een dagdeel leren ze over het ontstaan van de Amsterdamse grachten en laten we zien dat het probleem van de plastic soep gewoon dicht bij onszelf start. Daarna gaan de kids een uur plastic vissen op de grachten, in sloepen gemaakt van Amsterdams Grachtenplastic. Voor de spanning hebben we natuurlijk een competitie-element toegevoegd met prijzen voor het team met het meest geviste plastic afval en het meest originele object uit de grachten. Een fantastisch programma dat fun en educatie samenbrengt.

Wij streven ernaar scholen niet te laten opdraaien voor de kosten. Daarentegen vragen we bedrijven om een klas te ‘adopteren.’ Voor slechts €1.000 maak je dit mogelijk voor een Amsterdamse klas. Maar ook met een kleinere donatie steun je ons programma.

Wil je een schoolklas laten plastic vissen of het programma op een andere manier steunen? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop: